Doa Agar Dia Menghubungi Kita Rumi (Teks Arab dan Maksud)

Doa (Teks Arab Teks Rumi Maksud Doa)


Doa Agar Dia Menghubungi Kita Rumi | (Teks Arab Doa Agar Dia Menghubungi Kita | Maksud Doa Agar Dia Menghubungi Kita | My Wislah | Wislah Malaysia |

Doa Agar Dia Menghubungi KitaKami ingin mengucapkan selamat datang ke “My Wislah (Wislah Malaysia)“. Pada kali ini, kami ingin berkongsi sebuah doa Agar Dia Menghubungi Kita yang disusun dalam teks Arab dan Rumi berserta maknanya. Artikel ini tidak hanya memberikan pengenalan kepada doa ini, tetapi juga menambah nilai dengan memberi perbincangan kepentingan doa dalam kehidupan seorang Muslim yang baik.

Doa Agar Dia Menghubungi Kita Arab

اللَّهُمَّ اِنِّى اَسْاَلُكَ بِهَيْبَةِ عَظَمَتِكَ وَبِسَطْوَةِ جَلَالِكَ اَنْ تَجْعَلَ مَحَبَِّتِى (فلانة بنت فلان) وَاَنْ تُلْقِى المَوَدَّةَ وَالمَحَبَّةَ فِى قَلْبِهَا وَعَطْفِهَا عَلَيَّ بِفَضْلِكَ يَاكَرِيْم

Doa Agar Dia Menghubungi Kita Rumi


Allahumma inni as aluka, bi haibati adhamatika, wabi sathwati jalaalika an taj’ala mahabbatii fii qalbii…(sebutkan nama orang yang dimaksud berikut nama ayahnya), wa antulqil mahabbata wal mawad data fii qalbihi wa aththifhu, alayya bi fadhlika yaa kariim.

Maksud Doa Agar Dia Menghubungi Kita 

Maksudnya: “Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu, keberkatan keagungan dan kemurkaan keagungan-Mu, agar Engkau berkasih sayang di dalam hati… (sebutkan nama orang yang bersangkutan) dan menanamkan rasa cinta dan belas kasihan terhadap saya dalam hatinya. Dan condongkan dia kepadaku dengan rahmat-Mu. Wahai Yang Maha Mulia.”

Kepentingan Doa dalam Kehidupan Seorang Muslim

Doa adalah suatu bentuk komunikasi antara seorang hamba dengan Tuhannya. Dalam agama Islam, doa merupakan amalan penting yang digalakkan untuk dilakukan setiap hari. Kepentingan doa dalam kehidupan seorang Muslim yang baik sangat besar kerana ia mempunyai pelbagai manfaat. Pertama, doa membantu kita untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT dan memperkuatkan hubungan kita dengan-Nya. Kedua, doa dapat membantu mengurangkan tekanan dan kebimbangan di dalam hidup kita. Ketiga, doa dapat memberikan ketenangan dan kepuasan kepada hati kita, serta membantu untuk mengatasi perasaan cemas dan gelisah.

Selain itu, doa juga dapat membantu meningkatkan kualiti hidup kita dari segi rohani dan mental. Dengan berdoa, kita dapat memperbaiki sikap dan tingkah laku kita, serta menambah keinsafan dan ketakwaan kita kepada Allah SWT. Doa juga memberikan kekuatan kepada kita untuk menghadapi cabaran dan dugaan dalam hidup, serta memberikan harapan dan keyakinan bahawa Allah SWT sentiasa bersama dengan kita. Oleh itu, sebagai seorang Muslim yang baik, kita harus sentiasa mengamalkan doa dalam kehidupan seharian kita, agar kita sentiasa berada dalam keredhaan dan perlindungan Allah SWT.

Related posts